fbpx

Въведение в курса

Цена
99лв.

Обучение за работа с ODIS

С напредване на развитието на автомобилите става изключително важно да можеш да диагностицираш правилно проблемите, които се появяват в нормалната им експлоатация. Както ще разбереш малко по-късно в описанието, това означава използване на оборудването, системите и софтуера на дилърите.
Ще използваме системата ODIS и диагностичния интерфейс VAS (бюджетно решение) широко в този курс на обучение.
Важно!
Този курс подлежи на постоянно допълване и обновяване. Нашите треньори, работят усилено за умножаване на полезното съдържание за теб.

По-подробна информация

ODIS – Цялостното онлайн видео обучение за работа с оригиналната диагностика на VW Груп  е създадено от Крис Младенов за неофициалните и дилърски сервизи. Напредъкът на съвременния автомобил ни доведе до ситуация, в която трябва да можем да диагностицираме правилно, ремонтираме, параметризираме, кодираме и програмираме множество компоненти, за да завършим успешно ремонта и да стигнем до плащане от страна на клиента. Този курс обхваща работата с оригиналната програма за диагностика на VW Груп.

Започването на диагностициране на „дилърско ниво“  може да изглежда, понякога дори невъзможна задача , но в действителност, обучителната програма – ‘’АЗ УЧА С КРИС’’ , прави нещата изключително елементарни и лесно достижими. Всъщност, всеки който е направил промяната споделя, че поглеждайки назад, се чуди как е могъл да прави нещата по ‘’стария начин’’.  Ако погледнем в близкото минало ще видим, че много от големите компании, които предлагаха автърмаркет диагностично оборудване, вече несъществуват. Единственият начин да продължим да развиваме автосервиза, екипа и услугата, която предлагаме на клиентите е да използваме оригиналната дилърска диагностика. Замисли се , може ли някога да изчезне оригиналната диагностика?

Отговорът на въпроса показва посоката, в която трябва да се движите  Ти, екипа и сервиза ти!

И ако не си успял да отговориш на въпроса – Технологията на развитие на автомобилите продължава да напредва със скоростта на светлината, затова диагностичните решения на ниво дилър са единствената реалистична възможност да предложите на клиентите си услугата, която търсят.

Този курс  ще ти даде възможност за работа с диагностиката за автомобилите от VW груп  (VW, AUDI, SEAT и Skoda). да я използваш ефективно в собствените си процеси , да контролираш диагностика от първоначалната грешка, през ремонта, чак до плащането.

Какво ще намериш в този курс?

 • Как да стартираш с минимален ресурс
 • Ниво на дилъра от гледна точка на независимите сервизи.
 • ODIS – какво представлява, как работи и как да го използваш .
 • Хардуерни и софтуерни изисквания- какво бюджетно решение за оборудване да си закупиш, така че да можеш да вършиш работата си бързо и ефективно и в същото време да работиш с оригиналното диагностично решение.
 • ODIS като инструмент  за независимия сервиз.
 • Видео урок и описание с мотив ” как се прави ? ” на всяка тема, която ти потрябва. От зануляване на интервали за масло, до обучаване на Immo.
 • Малки тактики и трикове за използване.
 • Модул свързан с процесите в ODIS за откриване на неизправностите по код на грешка.
 • Какво е “Test Plan”, как ни помага в решаването на проблеми и как можем да го използваме като свръх мощен инструмент?!
 • Типизирани проблеми според кодове за грешки
 • Програмиране, управление на версията на софтуера, адаптация и кодиране.
 • Разсъждание над заплетени казуси по симптоми и кодове за грешки
 • Готови решения
 • Още тонове полезна информация информация, която не е достъпна за широка употреба и можеш да получиш само от експерти, които се занимават непрекъснато с казусите при VAG

Курсът е изграден от множество кратки видео и текстови (описания на урока, съдържащи опита на Крис и екипа му) уроци, за различни казуси, сценарии и проблеми, с които се сблъскваш в ежедневната си работа. Така лесно можеш да влезеш в курса и да потърсиш решение или ” Как се прави?!’’  конкретно нещо, което ти трябва към текущия момент.

Аз и още много колеги сме в курса и ежедневната ни работа е по-лесна, а ти? Ще се видим там!

7 коментара
Свий коментари

Супер помощник благодаря

Светлин Вутов 20.10.2022 at 15:55

Страхотно! Благодаря!

Zdravko Kostadinov 01.04.2023 at 10:50

Супер!Браво

Топ, браво!!!

IvanovAudiDiagnosis 21.11.2023 at 18:08

ODIS можем да го изтеглим при закупуване на курса и ако имаме VAS утройство да го ползваме ? Или аз не съм разбрал нещо в точка 3

Крис Младенов (Администратор) 10.12.2023 at 19:57

Описано е всичко в курса, което ти трябва + опция за изтегляне на най-новата версия в курса.

Zdravko Kostadinov 25.01.2024 at 11:03

Здравейте ,имам проблем с теста на урок номер 28,65,68 не ми позволява да направя тестовете ,съответно и да завърша курса.

Напишете коментар