fbpx

Въведение

Цена
1475лв.
Започни

Очаквай скоро..

Mib2p ми е много добре позната тема и може би мултимедията, с която най-много съм се занимавал. Отделил съм безброй часове и разговори с всякакви хора на тема Mib2p. Покрай нея намерих за ментор един от разработчиците на технологията за Audi. Още в далечната 2019 година, при мен дойде едно Audi S8 за конверсия от USA- EU. По това време за всички в средите това беше, най-новата медия и единственото решение, което предлагаше официалният сервиз, беше замяна на модула с Европейски, разбира се нов на цена от 15 000 лв. За щастие имах малко на брой, но много умни събеседници, познаващи структурата и разработката на ” QNX 6.6″ върху която е изградена Mib2P. Имах и човек, който можеше да свали и постави непокътнат един от чиповете на MIB2p.
*Всички материали използвани в този курс са създадени с помощта на хора като Darkpower, Das Auto Service Academy Team, Monster St, и хора, които не пожелаха да бъдат споменати, поради работните им обвързаности с големи софтуерни и хардуерни компании.

И така след много безсънни часове имах решение на проблема. В последствие същото решение имаха и доста други хора, които до скоро разпояваха чипове за да могат да правят каквито и да е промени по MIB2p. Главно това се изискваше заради конверсията от USA-EU. За щастие, нашите програмисти и цялото затворено общество от разработчици на различни инструменти за MIB системите, не спряха да работят. Пробивът дойде, когато човекът за който споменах, изнесе конфиденциална информация за метода на ривърс инжинеринг в MIb2p. Системата е така изградена, че след програмиране на конкретния юнит, минава финален скрипт, който изтрива ‘ root” user и паролата за вход през Telenet или различен тип четящи конзоли. Ако разработчиците искат да получат обратно достъп до конкретно устройство е предвидено генериране на еднократен код за достъп. Проблемът е, че след генериране на кода, не знаехме какво точно да подадем за да отключим конзолата и да създадем отново ‘root’ user. След изнасянето на вътрешната информация се разбра, че кодът за еднократен достъп е само първата част наречена ” challenge “. Устройството очаква отговор от потребителя, опитващ да създаде “root” достъп с останала част от кода. Към днешна дата решението се използва често и е препродадено стотици пъти. В мрежата може да намерите много безплатни и платени решения, но само единици от тях са пълни и накрая работата ще е свършена безпроблемно. Има много устройства, които се продават главно в сайтове като Ebay, като дефектни, точно след опит за манипулация с безплатни или платени решения дистрибутиращи се от знайни и незнайни търговци. Инвестицията в този курс се избива още с първите устройства и започва да работи за теб като специализиран инструмент. За разлика от повечето предложения в нета, тук имаш две много ценни неща- първото е гаранцията, че всичко ще мине гладко и устройството няма да заспи завинаги. Второто е, че имаш Съпорт за всякакви специфични казуси или просто рутинни въпроси.

3 коментара
Свий коментари

Супер полезно !

Здр. Имам въпрос. Покривало mib3 хака или е само за ,mib2p. И трябва ли да се разпояват при хакването елементи.

Крис Младенов (Администратор) 22.01.2024 at 20:35

Здравейте, за MIB3 имаме отделно решение.

Напишете коментар