fbpx

Въведение

Цена
126лв.
Започни

Истината е, че в интернет, могат да се намерят всякакви варианти за подкарване на тази функция. Както и също толкова убити табла от грешно въведени “HEX” или просто неправилно написани скриптове за директни решения. Методите, които ще намериш, може да са безплатни или дори няколко пъти по-скъпо платени от този курс. Истината е, че нямаш съпорт и ако объркаш нещо, таблото умира и колата остава неподвижна. Защо това е така? Елементарно е – всеки, който работи по такъв тип табло се предполага, че знае какво прави и добре познава UDS протоколите. За всички останали има редици защити, които да “изгасят’ таблото, предполагайки, че неразбиращия, може да извади 1500-2000 евро и да си поправи грешката с ново табло.

Какво е Virtual Cockpit?

Разбира се, няма как да работим по нещо, което не знаем какво е, за това, нека кажем няколко думи. Виртуалното табло при Audi VC (Virtual Cockpit), както е познато сред потребителите, всъщност се казва, “FPK” (frei programmierbares Kombi ), което на немски буквално означава „ свободно програмируем инструментален клъстер “. Свободно програмируем, тъй като целият му екран е 12-инчов TFT и съдържанието може да се показва върху него с помощта на оформления, подобни на стила, на добре познатите на собствениците от мултимедията тип MIB2 или по-нови.

Защо “А” моделите имат на разположение, само класически стил?

Разбира се, Audi предоставя допълнителни възможности (и така трябва да бъде) на собствениците на “S” и върховите ‘RS” модели, заключвайки спортния стил само за тях. Оставяйки всички собственици на “A” моделите с иначе красивия и добре познат “Класически стил”

Собствениците на “S” и “RS” моделите се радват на опция за избор между ” Classic” и ” Sport” layout

Мога ли да активирам “Sport Layout” при “А” моделите?

Още си спомням момента, когато ми караха коли за обучаване на ключове и премахване на Component Protection, защото таблото е било заменено с такова от “S” или “RS”. За щастие към текущия момент методът, който споделяме в този курс е изчистен и елиминира нуждата от замяна на табло или риска от убиване на таблото.

За кои модели е приложим курса?

  • Audi TT (8S)
  • Audi A3 (8V)
  • Audi A4 (F4- 8W) преди Facelift
  • Audi A5 (F5 – 8W) преди Facelift
  • Audi Q2 (GA) преди Facelift
  • Audi Q5 (FY) преди Facelift
  • Audi Q7 (4M) преди Facelift

Ще се съхраняват ли грешки, след активацията?

При повечето методи, които се дистрибутират свободно в нета, остава да се съхранява грешка ” checksum error” или не се съхраняват грешки, но след стартиране на двигателя се появява съобщение, което гласи ” Instrument Cluster faulty, Please visit workshop “, което не е фатално, но не може да бъде издаден автомобилът. Методът споделен в курса е сигурен и не калкулира грешки, нито в паметта, нито на дисплея.

Мога ли да приложа метода на табло, което е употребявано повече от 100 км ?

Да, това, че не може са просто митове и легенди.

Какво ми е необходимо за да използвам този метод?

Odis Engineering ( ако нямаш си набави. Не става с алтернативните VCDS, OBD eleven и т.н. Също така, не може да се използва Odis Service.)

Мога ли да използвам този метод при таблата от Gen2?

Не, разбира се. Производителят установи дупката в Gen1 и бързо я поправи при таблата от Gen2. Ако използваш този метод при Gen2, таблото изгасва необратимо.

Как изглежда Sport Layout при различните модели ?

Какво от функционалностите, няма да работи?

Таблото улавя пакети от данни пренасящи се през CAN или FlexRay (в зависимост от модела), за да може да ги визуализира на дисплея. Тъй като спортният стил е предназначен за определени двигатели с определени ECU, които изпращат съответните пакети, когато това се промени, функции като “BOOST” и “Акселерометър”, спират да работят. Това е така, защото едно 2.0TDI, например не изпраща пакети касаещи данни за налягането на турбината. Това са процеси, които остават в ECU. Въпреки това, съм имал случаи, в които някой ECU при 2.0 TDI, споделят такъв тип информация и “BOOST” функцията работи.

Какво има в този курс?

Разбира се, както във всеки друг курс, ще те хвана за ръка и ще те преведа през тази задача безпроблемно. Но въпреки това, нека разгледаме за какво ще дадеш парите си:
-Споделям целия си опит и това, как съм излизал от всякакви ситуации.
-Споделям решението за активация, както и скрипта изчистен изцяло от нашия екип програмисти
-Споделям всички необходими Firmwar-и за обновяване на текущото табло.
-Споделям метода за update на firmware на Virtual Cockpit

xxxxx
2 коментара
Свий коментари

Здраси Крис.За хора като мен които не знаят да работят със одис инжинеринг,може един курс за работа с него.ВАС 5054А става ли за този курс.Благодаря.

Здравейте! Кога ще може да се възползваме от курса?

Напишете коментар